NEMANJA: SMIRENOUMLJE

utorak, 23.01.2007.

INHIBITOR

Image and video hosting by TinyPic

Markiz de ga Sad, pl.* Inhibitor

P.S.
Vjerujte mi, razmišljao sam i o lizanju halucinogenih žaba, ali nekako još nisam dovoljno smion za istraživanje skrivenih zakutaka svijesti s pomoću organske sluzi. Uvijek sam govorio prirodno je prirodno. Zato sam i prešao na ljepilo. Kažu mi bake na ulici, vidi ga markoman, pije ljepilo, a ja im kažem budale jedne to je potpuno ekološki proizvod koji ishlapi na zraku ako tuba nije zatvorena.
________________

* plameni


PERFORMANCE


Ulicom se vuku ljudi. Mučna atmosfera. Na trgu stoji čovjek izbrijane glave. U desnoj ruci drži kamen. Viče.
- Pun mi je kurac vaših preseravanja gospodo draga i ljigava!
Zavitla kamen promatraču u glavu. Ovaj pada mrtav.
Mnoštvo se razilazi.

Park je okupio mnoštvo. U centru pažnje je čovjek sa smiješnom kapom na glavi. Viče.
- Šta ste se okupili!? Nikakve koristi od vas!! Gamad, vi ste obični paraziti!!
U ruke uzima strojnicu i ispaljuje rafal u prvi red. Ovi padaju kao pokošeni.
I drugi su sretni i zamišljeni.

Na stubama stoji čovjek i galami. Odjeven je u togu. Pored njega je beba u kolijevci. Divljački njiše kolijevku. Beba glasno plače. U mnoštvu se netko ruši i umire od infarkta.
Publika je zadovoljna.

Na ulici stoji dvadesetak ljudi s noževima u rukama. Uz povike nasrću na prolaznike. Ubadaju ih i masakriraju.
Prolaznicima je teško.

Na korzu smiješan čovječuljak lebdi dvadesetak centimetara iznad zemlje. Potom pada na čelo. Diže se i opet lebdi. Čelo je krvavo, djelomično. Šetači su zbunjeni.
Ima tu različitih šetača.

U zatvorenoj prostoriji sjede trojica i čitaju. Ljudima je već svega dosta. Odlaze uz povike i psovke.
- Dosta nam je vaših govana! Fuj!
Ova trojica su tužni, ostaju sami…

Also sprach Inhibitor.

Image and video hosting by TinyPic
BEOGRAD - Srbijom se širi nova pošast među narkomanima: lizanje žaba krastača, objavio je tabloid Nedeljni telegraf. Tjednik piše kako je odnedavno apsolutni hit u Srbiji postala nova droga koju uglavnom konzumiraju oni koji su već imali iskustva s psihodelicima.

Nova droga em je dostupna, em je pet puta jača od LSD-a. A dobiva se na jednostavan način - lizanjem žaba, ili muženjem, jer žabe psihoaktivnu tvar skrivaju u svojim žlijezdama.

“Muženje žaba, iako neupućenima zvuči kao vic, nova je moda skupljanja psihoaktivnih supstanci u Srbiji”, piše Nedeljni telegraf i objašnjava da je Srbija bogata dvjema vrstama žaba: Bufo viridis, ili žaba krastača, i Bufo bufo, odnosno obična žaba. Obje žablje vrste u svojim žlijezdama kriju bufotenin, psihoaktivnu supstancu pet puta jaču od LSD-a. Žabu se može musti dva puta dnevno, a dobivena tvar se može čuvati u hladnjaku, poučava Telegraf.

Žablja droga posebno je popularna među intelektualcima, tvrdi tjednik, zbog toga što osim vizualnih i zvučnih halucinacija uživatelja obdari pitanjima: tko sam, što sam, koji je moj put i slično.


Koliko god mi teško pada hvaliti Kizzu (mrzim kad je bolji od mene), ovaj je post jači od mene. Reći ću samo ovo : Kizzo, bi li lizzo? Luce 12.01.2007. 18:37

ODGOVOR NA TO VJEČNO PITANJE
Nemanja
Hm...Primjetio sam novi paradoks; prigodno ću ga nazvati Paradox Marquizzo.
Riječ je o sljedećem: Kizzo/Inhibitor tvrdi da je razmišljao i o lizanju halucinogenih žaba, ali nekako još nije dovoljno smion za istraživanje skrivenih zakutaka svijesti s pomoću organske sluzi. Žablja droga posebno je popularna među intelektualcima, navodi pak 'Nedeljni telegraf', zato jer osim vizualnih i zvučnih halucinacija uživatelja obdari pitanjima: tko sam, što sam, koji je moj put i slično.
Kizzo dakle uvjerava da još nije dovoljno smion za istraživanje svijesti, a apostrofirani tjednik tumači da upravo bufoten intelektualce suoči pitanjima o vlastitom identitetu, egzistenciji, esenciji i o onome čemu se još samo možemo nadati. Paradoksalno, zar ne?
Naoko, Kizzo kao da se još ne usuđuje pomusti žabe ne bi li se upustio u avanturu samospoznaje, za koju mu, po vlastitom priznanju, nedostaje smionosti, dok je u biti Kizzo već obdaren pitanjem o skrivenim zakutcima svijesti unatoč činjenici da, ako mu je vjerovati, žabe lizao nije!
Ono što bi tek trebalo sljediti, kod Kizze prethodi! Halucinantna pitanja koja su posljedica mužnje žaba, ovdje su uzrok (njihova) lizanja!
Dok drugi ližu da bi bili obdareni (pitanjima), Kizzo se pita bi li liz'o!
Paradoks je višestruk, što je samo po sebi paradoksalno! Zapravo, kad malo bolje razmislimo, samo razmišljanje o ovom vrtoglavom toku svijesti izaziva vrtoglavicu i vrtloženje toga toka i svijesti, pa i paradoks sam. Jako složen problem. Ostaje za istražiti. 26.01.2007. (09:14)


- 23:39 - Komentari (9) - Isprintaj - #


View My Stats