NEMANJA: SMIRENOUMLJE

četvrtak, 29.03.2007.

OPERACIJA CHERRY


BREAKING NEWS

Image and video hosting by TinyPic

ZAGREB - Zagrebačka brokerska kuća Auctor novi je vlasnik Hypo Alpe-Adria Consultantsa u Hrvatskoj i Srbiji, priopćeno je u srijedu iz Hypo Alpe-Adria-Groupa. Ugovor je sklopljen prošli petak i time je završena prodaja tvrtke kćeri Hypo banke, koja je trajala nekoliko mjeseci. Cijena po kojoj je obavljena transakacije nije objavljena.

- Zanimanje za našu tvrtku kćer Hypo Consultants bilo je ogromno i na kraju smo se odlučili za ‘visokokaratnog’ kupca koji je uvjeren u dokazanu uspješnost strukture i razvojne filozofije grupacije - istaknuo je izvršni direktor Hypo Groupa Sigfried Grigg te dodao kako za Hypo Group prodaja znači fokusiranje na core business banke.
Tvrtka Hypo Consultants osnovana je 1997. i svoje poslovanje temelji na ulaganjima u strateške vlasničke udjele. Specijalizirala se za kupnju, razvoj i prodaju projekata komercijalnih nekretnina.

Portfelj nekretnina Hypo Consultantsa uključuje više od 50 projekta površine dva milijuna četvornih metara, od čega se dvije trećine odnosi na Hrvatsku. U njemu su, pojašnjava se u propćenju, osim nesagrađenih zemljišta, poslovni, stambeni i turistički projekti.

- Ova akvizicija označava ključni korak prema razvoju tržišta nekretnina te će u jugoistočnu Europu privući vodeće svjetske ulagače i fondove za ulaganja u nekretnine - tvrde u Auctoru.

Prodaja tvrtke kćeri Hypo banke, koju su u Hypo Groupu prozvali kodnim imenom “operacija Cherry”, počela je još u jesen prošle godine. Među zainteresiranim kupcima spominjala su se mnoga zvučna imena, kao što je talijanska grupacija Pirelli, Zagrebačka banka, Anto Nobilo... Hypo Groupa, koliko se moglo u srijedu iščitati iz priopćenja, nastavit će financirati projekt iz portfelja Hypo Consultantsa. (jl)


PITANJE:

TKO JE VLASNIK VISOKOKARATNOG AUCTORA?

- 01:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #


View My Stats