NEMANJA: SMIRENOUMLJE

ponedjeljak, 05.03.2007.

Herr Flick feat. Fontana di Trevi

SURAĐUJU LI IVIĆ PAŠALIĆ I MILAN BANDIĆ?

Image and video hosting by TinyPic


meni je Nemanja baš sexy. čuo sam da piše lepo i da ima velike slike na blogu, i tak. (stroke 04.03.2007. 17:48)

Prijatelj:... treće, otkud ti ideja da su sanader i pašalić u protimbi? od hrvatskih medija mnogo je pouzdaniji izvor informiranja - gruntovnica. gruntovnica kaže da su milan, ivo i ivić dio istog tima, odnosno projekta Hoto vile i grablje 2

Jedan je doktor, sve su ostalo sestre - glasila je krilatica prije no što je Doktora u povijest (HDZ-a) otpravio Kancelar. Nekako upravo u to vrijeme, u svojstvu dogradonačelnika, u kancelariji nasuprot Akademikovoj, trijeznio se Milan Bandić, čovjek koji će doskora postati ono što je Fontana di Trevi za Rim: ubaciš novčić i zaželiš želju!, a Milan će, sada već kao gradonačelnik koji ne može izgubiti nego samo imati loš dan, očas da je ispuni. Dapače, kao Alfred Brucea Waynea, prvi je batler grada uvijek unaprijed na poziciji naše želje: on će je ispuniti i prije no što je poželimo! Svakom pojedinom od nas, samo ako mu damo dovoljno vremena.
Svakom pojedinom, pa i Iviću Pašaliću, famoznom kontroverznom Doktoru koji je jedan, iako svi ostali baš i nisu sestre, napose ne milosrdnice, QED. Sljedeći pasusi pokazuju kako gradonačelnik Bandić surađuje s doktorom Ivićem Pašalićem, unatoč činjenici da je Doktor u karanteni, i usprkos svim rizicima ljubomornih ispada vladara Markova trga!

ZAGREB - Vladimir Bodulić, savjetnik za upravljanje imovinom Grada Zagreba, čija je supruga vlasnica tvrtke Aggemo d.o.o. prodala zemljište koje je Grad Zagreb htio kupiti za gradnju stanova hrvatskim braniteljima u Odranskoj zavrtnici tvrtki Capital consulting u vlasništvu dr. Ivića Pašalića, vlasnik je tvrtke registrirane za posredovanje nekretnina Neptun net d.o.o., osnovane 1997. godine.

Iako mu Zakon o državnim službenicima i namještenicima brani članstvo u trgovačkim društvima iste djelatnosti kao što je i njegovo radno mjesto u državnoj upravi, a istragu o cijelom slučaju najavio je i tajnik zagrebačkog Poglavarstva Vidoje Bulum, gradonačelnik Milan Bandić još uvijek nije pokrenuo istragu o Bodulićevom sukobu interesa.

Da podsjetimo, kada je Jutarnji list otkrio da je tvrtka Aggemo u vlasništvu Bodulićeve supruge Biserke prodala terene u Odranskoj zavrtnici koje je Grad Zagreb trebao otkupiti, Bulum je najavio promptnu istragu i sankcije ako se te informacije pokažu točnima. Korištenje povlaštenih informacija za stjecanje osobne koristi, naime, brani Zakon o državnim službenicima i namještenicima. No, sljedećeg je dana tajnik Bulum na sjednici Poglavarstva pred novinarima rekao da u cijeloj situaciji nema “nikakvog sukoba interesa jer tvrtka nije u vlasništvu njihova zaposlenika nego njegove supruge”.

No, Bodulić, prema podacima Trgovačkog suda, također je vlasnik tvrtke za posredovanje nekretninama, što mu Zakon izričito brani. Bodulić bi za to, naime, morao imati odobrenje gradonačelnika Zagreba. Provjerom u Poglavarstvu utvrdili smo da Boduliću nije izdana dozvola niti ju je ikada zatražio, ali i to da nisu upoznati s njegovim vlasništvom Neptun neta.
Kupili oranicu koja je GUP-om prenamijenjena u gradilište
Obitelj Bodulić otkupila je ukupno 18.411 kvadrata oranice za 2 milijuna kuna u gotovini, a zanimljiv je detalj da se upravo zemljište koje su kupili prenamijenilo donošenjem GUP-a.

- Novim GUP-om skinula se obveza izrade detaljnog plana. Vlasnicima zemljišta skratila se procedura dobivanja dozvola za gradnju - doznajemo u gradskoj upravi.

Image and video hosting by TinyPic

ZAGREB - Tvrtka AGGEMO, koja je dr. Iviću Pašaliću prodala zemlju u Odranskoj zavrtnici nakon što je Vidoje Bulum, tajnik Gradskog poglavarstva, spriječio da je kupi Grad Zagreb, u vlasništvu je supruge njegova najbližeg suradnika!

Kako smo otkrili, vlasnica te tvrtke je Bosiljka Bodulić, supruga Vladimira Bodulića, savjetnika pročelnika Gradskog ureda za imovinskopravne odnose i imovinu Grada Zagreba, a o prodaji zemlje u Odranskoj zavrtnici ni jedan od supružnika danas nije htio razgovarati.

Stoga smo se uputili tajniku Bulumu koji je, kada mu je tajnica rekla da ga čeka novinar, odmah napustio “važan” sastanak koji je upravo trajao. Na hodniku zgrade Poglavarstva upitali smo ga zna li da je tvrtka u vlasništvu supruge njegova najbližeg suradnika prodala zemlju namijenjenu braniteljima tvrtki dr. Pašalića. Bulum je slegnuo ramenima i rekao:

- Ne znam.

Budući da je Bulum u četvrtak tvrdio da je prodaja zemlje koju je Grad trebao kupiti za branitelje prodana privatnom poduzeću čista slučajnost, a danas smo otkrili da je zemlju prodavala tvrtka njegova najbližeg suradnika, upitali smo ga što će učiniti.

- Ako je to što vi tvrdite istina, onda ćemo morati napraviti nekakvu istragu - rekao je Bulum, koji bi se i sam mogao naći pod istragom jer je upravo on stopirao kupnju.

Istraga bi trebala utvrditi zašto je prijedlog zaključka s kompletno pripremljenom dokumentacijom ostao neriješen u njegovu uredu, zašto zaključak nikad nije došao na izglasavanje te tko je informaciju o zemljištu u Odranskoj zavrtnici odao tvrtki AGGEMO.

Ako istraga otkrije službenika koji je odao poslovnu tajnu privatnoj tvrtki, prema Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, zbog teške povrede službene dužnosti taj će službenik biti dužan nadoknaditi štetu koju je u službi ili u vezi sa službom namjerno ili iz krajnje nepažnje nanio državnom tijelu, a mogao bi dobiti i otkaz.

- 22:37 - Komentari (21) - Isprintaj - #


View My Stats