NEMANJA: SMIRENOUMLJE

srijeda, 05.11.2008.

Lečenipravoslavac prati USA Izbore 2008!

Image and video hosting by TinyPic

Traje li ovdje izborna noć? Prvi crni predsjednik. Kad će Hrvatska dobiti Srbina premijera? Ili Albanca na Pantovčaku? Dobro, to već imamo. Je l' se tko sjeća da je Vlatko Pavletić bil predsednik ove naše lepe domovine. Je l' možda on polusrbin? Tko bi bio hrvatski Obama? Obama-obmana - bi li se tako klicalo na splitskoj rivi? I kad bi se to moglo dogoditi? Postoji li, u suvremenoj hrvatskoj politici, ijedan hrvatski Srbin, osim Svetozara Pribićevića, koji je imao ikakvu realnu vlast nad Hrvatima? Milutin Baltić? Jovanka Broz? Aleksandar Ranković? Khm-khm. Pa nad nama, u najmanju ruku od 1945., vladaju isključivo Jožeki, Štefeki i Iveki. Jučer Tito i Krajačić, ili za civilno društvo zaduženi Šuvar, ili onaj prije drugog svjetskog rata za civilno društvo zaduženi slijepi seljak Radić, danas Manolić i Mesić, članovi prastare partije, i onaj krupni indendant s Jadrana, kao neka iskrivljena, prenapuhana, tobože iz inostranstva prošvercana kopija Ante Trumbića. E da, zaboravil sam Franceke. Ti su na vlasti praktički odvajkad. Od Franje Tahija do Franje Josipa, od Franje Tuđmana do Franje Gregurića. Kaj? Di su tu Srbi? Kaj možda Pupovac? Uzelac? Koji kurac? Bivši Budiša navodno je polutan? O, Nemanjo, je li Udba i dan-danas naša sudba, pitanje je koje si uistinu vidovito već mnogo puta postavio...

Jebi ga, Ranković nije hrvatski Srbin, zajebancija mi pretekla logiku. Dakle: izbacujem Rankovića a umjesto njega ubacujem Milorada Stojčevića. Hi-hi!
Image and video hosting by TinyPic
Pa mi zapravo živimo u prilično stabilnom društvu. Ista ekipa je na vlasti već pune 63 godine. I kaj ćemo sad? Vu Evropu. Ukinuli buju nam kolinje i, donekle, pranje love. Narod bu opet postal obična klasno raslojena gibanica, radnici će stanovati u radničkim naseljima a predradnici u predradničkim, s jednom sobom više. Najbogajtiji će pak, prirodno, samo prividno živjeti u Hrvatskoj. Možda ljeti ili na za kakvog humanitarnog turnira na najvišoj razini. Srednja klasa postat će okrutna i stiješnjena, ili plitka ili gramziva. Katkad mislim da nam nema spasa.

lečenipravoslavac 05.11.2008. 01:27

Image and video hosting by TinyPic

- 02:44 - Komentari (34) - Isprintaj - #


View My Stats