NEMANJA: SMIRENOUMLJE

četvrtak, 20.03.2008.

Vanjska unutarnja politika:

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Carla Bruni: 'I am monogamous from time to time, but I prefer polygamy'

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy predmet je oštrih kritika zbog svoga ekstravagantnog stila: mediji ga nazivaju “bling-bling predsjednikom”, etiketirajući ga tako frazom koja se za opisivanje razmetljivosti koristi u svijetu hip-hopa.

- Narod je rekao svoje. Naravno da ću uzeti u obzir to što su izrazili - rekao je Sarkozy još prošli tjedan. Također je već za utorak najavio smjenu od tri do četiri ministra u vladi.

Ono što unatoč tome ostaje otvorenim, pitanje je svih pitanja današnje Francuske: hoće li make-over zadesiti i Mme Sarkozy, la Reine Carla?
Carla Bruni, u purpurnoj Hermesovoj one-shoulder večernjoj haljini svojim je flairom francusku politiku obnoć učinila glamuroznom, ali i gledljivom: nedavni debut u Elizejskoj palači nije ostavio sumnje da gospođa Sarkozy svojim porculanskim tenom i mačjim pogledom uistinu izgleda kao prva dama Francuske, ali i večeri.

Nažalost, ne zadugo!

Večeru za izraelskog predsjednika Shimona Pereza u Elizejskoj palači nije propustila ni francuska Garde des Sceaux Rachida Dati, koja je za tu prigodu izabrala izazovnu Carlinovu toaletu boje noći, svrnuvši na sebe medijsku pozornost rezervirana za novu prvu damu Francuske.

Ministrica pravosuđa Rachida Dati, u riječ, ukrala je Kraljici Carli show!

Iako je Carla Bruni na modnoj pisti navikla na "žestoku konkurenciju ljepotica", vjerojatno nije računala na lijepu ministricu alžirske i marokanske krvi, čiji je samouvjereni osmijeh plijenio pozornost prisutnih.

Image and video hosting by TinyPic

Jedno pitanje ipak je danima vapilo za odgovorom: nepristran a nevin pogled teško da bi na osnovu samo prve fotografije mogao zaključiti da Carla Bruni Sarkozy ispod pripijene haljine Jean Paul Gaultiera na sebi ima išta osim prašnjavog, cimetnog ekstrakta Guerlainovog parfema Vol de Nuit!

To me je pitanje, priznajem, zaokupljalo izdašnih 16 minuta, koliko sam posvetio delikatnom investigativnom užitku u oblinama što se naziru iza aluzivne koprene purpurne draperije. A onda, kao connaisseur i humanist, nisam mogao odbiti neosporne dokaze eksponata B: fotografije koja otklanja svaku sumnju - gospođa Bruni-Sarkozy nesputanost je pokreta i savršenu punoću oblin/ka nesebično zatomila u ime decentne definiranosti protokola, obukavši za ovu ekskluzivnu prigodu nenametljivu micro g-strings lingerie izrađenu od ekskluzivne čipke iz Calaisa.

Fysis kriptesthai filei, kaže Heraklit u fragmentu 123: Priroda voli sakrivati se; biva (buknuće, jestastvo) kriti se voli., kako prevodi Despot. Fysis je, naime, prema Heraklitu, takav bitak bića koji ''ljubi sebe zakrivanje'' (kriptesthai filei), tj. kojemu je bit otkrivanje (to aletheuin) i zakrivanje.
U svakom slučaju, istina je, kako Heidegger točno tumači Grke, neskrivenost, aletheia: ovdje nam se u neskrivenosti nadaje odgonetka na tu tešku zagonetku ženske prirode: Skriva li se ili biva razotkrivena?

Toliko neka bude kazano o unutarnjoj politici prve dame Francuske, Carle Bruni Sarkozy.

Image and video hosting by TinyPic

- 01:45 - Komentari (25) - Isprintaj - #


View My Stats