NEMANJA: SMIRENOUMLJE

utorak, 08.05.2007.

OBJAVA DRAGOG BLOGA!

45 lines: KUTIJA OLOVA U OBRANU LJUDSKOG DOSTOJANSTVA!

Miroslavu Krleži & Karlu Krausu

Image and video hosting by TinyPic

Na nenadmašnom blogu visprenog Željka Peratovića 45 lines*, godinama živi i djeluje legendarni autor čije je ime davnih dana višekratno obišlo ovaj globalni svijet brzinom šapta, kult i predmet predanog obožavanja i devojačkih snova pače i zanesenih priča uz logorske vatre o biću u čiji se identitet dugo sumnjalo jer "da (niti) jedan čovjek ne može sam biti tako pametan", taj vidioviti, ingeniozni, najljepši, najbrži i najduhovitiji čovjek koji je ikada ležerno hodao ovom i drugim planetama u najskupljim cipelama od najfinije engleske kože potočnih rijetkih divokoza, užasno popularni i nevjerojatno mili, prava duša od čovjeka i osvjedočeni prijatelj radnika, mladih udovica i nejači, moguće jedino biće u Univerzumu koje sve zna a želi i ume to da saopšti, tako strašno zgodan i pametan tip da je to za popizdit od muke i zavisti, mahatma & megabushi...dosadno mi je dalje pa ću jednostavno kazati: Dragi blog, ili kao što je općepoznato - dobri, stari ja!

Dragi blog, po sebi je remek-djelo od nadimka. Jasno da sam ga izmislio ja, Dragi blog, jer, tko bi ga drugi uopće mogao izmisliti nego ja, Dragi blog!
O njemu je s pravom kazano: Svatko pamti gdje je bio kad mu se prvi put u životu obratio Dragi blog.
Ali nije to sad važno. Nešto drugo je njemu, tj. meni na pameti:
Dragi blog je napisao čitavu jednu bibliotetku tako genijalnih analiza, komentara i uopće uputstava za život, da je to, kao što ćete doskora vidjeti, zapravo supač.

Jedan od atributa Dragoga bloga svakako je overlook: on jednostavno vidi ne samo što drugi ne vide, jer to je peace of cake i shit on my foot od sidhija, nego on vidi mjesecima i godinama unaprijed.
Zbilo se to toliko puta da bi Dragi blog imao dovoljno dokaza za valjanu kauzu: to je i konačna istina njegove egzistencije: Dragi blog je svet!
Malo mi je nezgodno o njemu duljiti jer je zapravo riječ o meni, pa ću tek kao uvod u izbor iz nepreglednog Opusa Dragoga bloga - svojevrsan Opus Dei, da se našalimo, ha, ha - citirati jednan larmoajantni anticipando iz studenog mjeseca prošle, 2006. godine!
Dakle, prije pet mjeseci Dragi je blog znao tko će biti generalni direktor HRT-a, i ne samo da je to znao, nego je - a to je svojstveno Dragome blogu, to jest meni - tu spoznaju, viziju i informaciju i obrazložio!
Samo, ljudi su nejaki i, kako se on voli našaliti: imbecili, pa ništa ne čitaju, a i to što čitaju, zaborave.
Podsjetimo ih stoga na ovu neprijepornu činjenicu i njene razloge:

Čuj, Željkec, pogledaj molim te onaj pičvajz na stranicama JL-a oko Pašalića, stanovitog Bulumovog suradnika Bodulića, i nove priloge predizbornom promiskuitetu u Zagrebu: Pašalić dobio zemlju od Bandića, Banadića jebe Pavić (Pavić poptisuje s Mudrinićem ugovor o potpomaganju Bandićeve vukovarske kampanje razminiranja Hrvatske!!!), Pavić vraća dugove za Slobodnu Dalmaciju Sanaderu, istovremeno posjećuje Račana na Iblerovom, gdje prošloga tjedna dogovara predizbornu naklonost SDP-u i postizborne nagrade za to dobro djelo: imenovanje Vanje Sutlića generalnim direktorom HRT-a! Kako lijepa država, zar ne! Evo i komentara koji će JL zasigurno izbrisati, pa neka ostane zabilježen kod tebe: Sjajno je kako EPH u ovo predizborno vrijeme dere Bandića i Poglavarstvo! Da malo razmislimo cui bono, tj. za čije dobro... Dakle, čija je ono Bandić uzdanica? SDP-ova! Jer, Bandić je, u skladu s tekstovima i ovoga lista, megapopularan političar koji je u SDP-u u stanju Zagreb donijeti sam! Očito, napadati Bandića, to je interes Ive Sanadera i HDZ-a! Fascinantno je zapravo kako je pametan čovjek taj Ninoslav Pavić: s jedne strane vraća dugove Sanaderu, za njegov račun napadajući SDP-ovu glavnu uzdanicu, a s druge već trguje s Račanom, posjećujući ga prošli tjedan na Iblerovom trgu i dogovarajući buduće trgovine, koje uračunavaju i impostiranje Vanje Sutlića na mjesto Galićevog nasljednika. (Imati svoga čovjeka na čelu HRT-a Paviću je presudno ne zbog politike, nego zbog Media-ringa i prodaje raznoraznih "formata" i sadržaja kojima trguje po svih hrvatskim televizijama, od Nove do HTV-a, izravno, kao Media-ring, ili u dogovoru s posrednicima, kao što je recimo Šelebaj...; no, to je priča za jednu drugu zgodu.) Dakle: genijalno je sve ovo! Pavić napada Bandića, iako s njime tjedan dana prije potpisuje donaciju njegovoj kampanji razminiranja Hrvatske; Bandić radi usluge Pašaliću; Pavić napada Bandijerasa za račun Sanadera, a pregovara s Račanom! Račan pak uživa u slabljenju Bandića, a ipak ga u izborima treba; Sanader pak Bandića izborno želi mrtvog, dok ga svakodnevno - po vlastitoj Bandićevoj izjavi - tri puta dnevno naziva za kojekakve usluge! Kakva zemlja! (Ja 25.11.2006. 10:07)

_____________________

*Ja sam zakleti krležijanac! U obranu ljudskog dostojanstva čovjeku je uistinu na raspolaganju samo kutija olova, kalibar '45. To provereno ulazi u glavu. Nažalost, na jedno uho unutra, na drugo van!

- 04:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #


View My Stats