NEMANJA: SMIRENOUMLJE

četvrtak, 05.04.2007.

KRALJ TOMISLAV: VEĆ STOLJEĆE NA HORSU!

AGONY IS ECSTASY

Image and video hosting by TinyPic


Datum objave 04.04.2007 13:22
Zadnja izmjena 04.04.2007 13:22
Pošalji na mail Ispiši Komentiraj

--------------------------------------------------------------------------------
Uhvati ritam | Šakom i kapom | Detalji

Celeber daruje čarobne gljive (i ostale šlagiralice)


--------------------------------------------------------------------------------


U biblioteci Y izdavača Celebera upravo je objavljena dugo očekivana knjiga "Čarobne gljive i ostale šlagiralice" autora Paula Krassnera.

Volite li mućkati psihodelične koktele? Jeste li ikad bili toliko očajni da biste sendvič sa salamom i senfom najradije posuli sjemenkama slaka, samo da se otkačite? Bilo da ste povremeni korisnik ili konzument s posve izraslim krilima, ova zbirka nekonvencionalnih zgoda tjerat će vas da pucate od smijeha.

Priče koje je sakupio Paul Krassner, 'otac tiska iz podzemlja', istražuju šašava, čudnovata i žestoka iskustva ekipe koja je eksperimentirala s čarobnim gljivama, ecstasyjem, peyotlom, opijumom, DMT-jem, kokainom, belladonnom, žabljom slinom i čitavom gomilom ostalih tvari od kojih eksplodira um, iskoče oči, a svijest se širi.

Priče od i o Terenceu McKenni, Johnu Lennonu, Kenu Keseyju, Ramu Dassu, Williamu S. Burroughsu, Michaelu Simmonsu, R. U. Siriusu, Johnu Lillyju, Robertu Antonu Willsonu, Ivanu Stangu, Stephenu Gaskinu i Lisi Law, natjerat će vas da se previjate od smijeha i posegnete za malo one posebne robe koju čuvate u tajnom pretincu.

Nagradno pitanje: Što pomislite kad čujete pojam "lude gljive"? Odgovore i točne osobne podatke (ime, prezime, adresa) šaljite do 12.04. na mail marketing@jutarnji.hr, a u subjectu obavezno naznačite "Celeber i gljive".

1. Ovo je tekst u današnjem 'Jutarnjem listu'.
2. Tekst je reklama za dugo očekivanu knjigu 'Čarobne gljive i ostale šlagiralice'.
3..'Jutarnji list' izgleda reklamira knjige koje na simpatičan način mlade uvode u svijet čarobnih gljiva i ostalih šlagiralica, ukratko - narkomanije.
4. Oglas se i doslovno obraća narkomanima: bilo da ste povremeni korisnik ili konzument s posve izraslim krilima...! Fascinantno.
5. U knjizi se dakle istražuju skroz šašava iskustva koja je jedna super ekipa ekperimentnatora imala s opijumom, kokainom i ecstasyjem... između ostaloga. Izvrsno. Zbilja smo dugo očekivali ovakvo štivo.
6. Priče o raznim kitovima koji su se šlogirali jednako se šašavo zabavljajući opijumom, kokainom i žabljom slinom natjerat će vas da se previjate (od smijeha) i POSEGNETE ZA MALO ONE POSEBNE ROBE KOJU ČUVATE U TAJNOM PRETINCU!
7. 'Jutarnji list' dakle završava svoju reklamu za knjigu savjetom da posegne za dopom, ne bi li se šašavo, čudnovato i žestoko zabavili uz opijum, kokain, mužnju žaba ili sve to zajedno, sasvim proizvoljnim redom.

Jebiga, jest kasno, ali izgleda da ipak ne sanjam: zaista tako piše! A možda to što sam budan nije dokaz da ne sanjam. Ili se samo šašavo, žestoko zabavljam, tko zna.
Bilo kako bilo, molio bih Jutarnji da na kioscima uz knjigu daruje i čiste igle ili barem nešto od čitave gomile stvari od kojih eksplodira um, iskoče oči, a svijest se širi na sve strane po Koranskoj street, prijeteći da od Sauron towera napravi kulu od karata.

Image and video hosting by TinyPic

- 03:27 - Komentari (14) - Isprintaj - #


View My Stats