NEMANJA: SMIRENOUMLJE

srijeda, 12.12.2007.

STUDENICA

BLAGOMIRISNI KOŠTUNICA I VOLŠEBNA MENSTRUACIJA

Image and video hosting by TinyPic

Piše mi A.B.I., iz Srbije među šljivama.
"Agonija se nastavlja.
Danas je u tvom iskonskom domu, ups, da ne kažem mestu počivanja, održana ceremonija povodom 800 godina od osnivanja prve srpske bolnice. U tvojoj lepoj kućici, manastiru Studenici.
Koštunica je bio tamo, razumljivo.

Juče su moju prijateljicu M. koja, prinuđena da zaradi dodatno, radi kao dopisnica iz N. za informativni program televizije T., pozvali iz Ministarstva zdravlja da joj saopšte da za tu priliku mora obući suknju!
Začudo, nisu je pitali o njenom menstrualnom ciklusu.
(Inače, ženama je u Srbiji nepisanim zakonom zabranjeno da odlaze u crkvu ako imaju mensturaciju, što svaka "istinski pobožna" žena veoma poštuje.)
Ona je popizdela. BiiiiiiP
Isprva je bila zgranuta, jer za 17 godina bavljenja novinarstvom, ni jednom joj se nije tako nešto dogodilo.

Moj predlog je bio da suknju obuče preko pantalona:)
I da - ako joj bude prebačeno zbog ogrešenja o dress code, izvede performans - prvo polako svlačiti suknju, pa onda pantalone i onda naravno - gaćice sa sve dnevnim uloškom ili bez, baciti direkt u pravcu Koštunjavog, posle čega bi ponosno trebala preći na ponovno navlačenje suknje. Na žalost nije imala menstruaciju, pa da sve to bude još zanimljivije.
Još je nisam videla, tako da ne znam sve sočne detalje.

Ispred ulaza u svaki manastir, kao što ti je verovatno poznato, stoji natpis sa pravilima ponašanja i odevanja, ali nigde ne piše da žene moraju nositi baš suknju da bi mogle ući u manastir.
Pretpostavljam da je direktiva došla iz Koštunjavih ustiju, ili su njegovi bliski saradnici hteli da mu upriliče boravak u manastiru!"

- 22:16 - Komentari (4) - Isprintaj - #


View My Stats