NEMANJA: SMIRENOUMLJE

nedjelja, 01.06.2008.

Ein Volk, Ein Reich, Ein Idiot

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Prije no što se bilo što kaže o Germanu Ćići Senjanoviću, neophodno je podsjetiti na porijeklo riječi idiot.
Poznato je da su stari Grci idiotom nazivali osobu nesposobnu za javnu djelatnost: idiot je isprva bio onaj kojemu su nedostajale profesionalne vještine, osoba toliko mentalno deficitarna da je nesposobna za ordinarno rezoniranje. Takve osobe nipošto nisu mogle uzimati učešća u javnom životu polisa, recimo atenske demokracije, pa se s vremenom originalna konotacija nesposobnosti političkog rasuđivanja poopćila i emancipirala u termin koji opisuje ekstremnu glupost i stanje duboke mentalne retardacije.

Danas je kod Aleksandra Stankovića kao gost nastupio Ćićo Senjanović; na njegovom primjeru dat ćemo ostenzivnu, pokaznu definiciju idiota.

Senjanović je u Stankovićevoj emisiji između ostaloga kazao da je Sanader "napravio ono što Račan nije ni u snu", te da "jedini bezbolno može odvesti Hrvatsku u Europu". Objasnio je to time da hrvatska desnica nikako ne može biti tako tolerantna prema ljevičarskoj vlasti koliko hrvatska ljevica može biti prema desničarskoj. Da je ljevičarska vlada ostala poslije 2003. godine, imala bi ogromnih problema s "beračima kestena", a možda bi čak došlo i do "kristalne noći", uvjeren je Senjanović.

Senjanović dakle tvrdi sljedeće:

1. Sanader je superioran Račanu: kraće: Sanader je super. Zašto je Sanader super? On je super jer jedini Hrvatsku može bezbolno uvesti u EU. Zašto?
2. Sanader Hrvatsku može bezbolno uvesti u EU, jer je hrvatska ljevica prema desničarskoj vlasti toleranta.
3. Da je kojim slučajem obratno, da je na vlasti ljevica, Milanović ne bi mogao Hrvatsku bezbolno uvesti u EU: ljevica bi imala ogromnih problema s ‘beračima kestena’, a možda bi čak došlo i do ‘kristalne noći’, tj. došlo bi do pokolja. Zašto?
4. Do pokolja bi došlo naprosto stoga jer HDZ nije na vlasti: kad je HDZ u oporbi, onda je netolerantan, a kad je netolerantan, njegovi se članovi pretvaraju u 'berače kestena' – berači kestena, kao što je nadaleko poznato, za kristalnih noći kolju!
5. Što to sad sve to skupa znači? To znači da je Sanader super jer jedini može Hrvatsku bezbolno uvesti u EU, budući da bi, kao lider desnice, u oporbi priredio pravi pokolj, onemogućivši Hrvatsku na putu u EU.
6. Jedina prepreka Hrvatskoj na putu u EU, ergo, desničarske su fašistoidne horde koje bi priredile pravi pokolj, Senjanovićevu “kristalnu noć”, no te iste horde, čim iz oporbe dođu na vlast, pretvaraju se u autentične multikulturaliste, kozmopolite i “europejce”.
7. Sanader, da zaključimo, jedini može Hrvatsku bezbolno uvesti u EU, jer bi Hrvatsku u tom nastojanju, da je nekim slučajem premijer Milanović, spriječio sam Sanader! Pokušaj ulaska u EU Hrvatska bi platila krvoprolićem, a taj bi pokolj priredila – desnica! Sa Sanaderom na čelu. Stoga, da se izbjegne građanski rat, Sanader naprosto mora biti na vlasti - u oporbi, izazvao bi kristalnu noć! Tvrdi Senjanović!

Ćićo Senjanović dakle istovremeno tvrdi da a) je Sanader jedini koji Hrvatsku bezbolno može uvesti u EU, i da b) bi HDZ u oporbi spriječio ulazak Hrvatske u EU priredivši, vjerojatno, kristalnu noć!

Tako je govorio Ćićo Senjanović.

Image and video hosting by TinyPic

Ćićo Senjanović je idiot.
Ima pravo Ninoslav Pavić što “Slobodnu Dalmaciju” seli u Dugopolje.
Uz ovakve idiote, trebalo bi je izmjestiti u Dugobabe.


- 23:28 - Komentari (23) - Isprintaj - #


View My Stats