NEMANJA: SMIRENOUMLJE

petak, 23.03.2007.

KONJI, KONJINE I KONJUSINE

KONJI I NILSKI KONJI II

Konji su plemenite životinje, konjusine ne dodaju loptu u nogaču, a konjine - to smo mi, Hrvati.

Image and video hosting by TinyPic

19. ožujka pisao sam o Hypou*, vjerojatno jedini u Hrvatskoj: za vatrometa nitko ne gleda zvijezde, pa tako ni sada, za afere Zagorec, nitko ne brine zbog prodaje Hypo konzalting tvrtki u čijem su portfelju hrvatske nekretnine vrijedne, tvrdi se, 1,5 milijardu eura! Ipak, izgleda da Pavić i drugovi ne preuzimaju Hypo Consultants (mada, kako je Nobilo nagazio Hypo na HTV-u, može biti da je naprosto riječ o kontinuiranom pritisku upravo radi prodaje!), jer 'Jutarnji list' izještava o nevjerojatnoj svoti zajma koji je HGAA odobrila generalisimusu Vladeku Zagorcu: ne možemo dakle govoriti o vrijednosti većoj od 257 milijuna eura, veli glasnogovornica banke.
Pri ovom prizoru pada mi tek na pamet moj genijalan slogan poklonjen HDP-u, hrvatskom demografskom pokretu: Hrvati, jebite se!
Takvih idiota zaista nema nigdje!
Pročitajmo tekst Jutarnjega, a onda komentar jednog od kumeka s portala: on je radio u Klagenfurtu i sve i sva je tamo vidio! Ahahahaha...
Ovdje zaista vlada mafiokracija i nema nikakve šanse da se bilo što promijeni: pročitajte samo post Konji i nilski konji – prvi dio, te tekst Predstavke u postu Enjoy Your Symptom!, i očistite oružje. Trebat će vam. Da se ubijete.

Image and video hosting by TinyPic

ZAGREB - Hypo Group Alpe Adria opovrgnuo je u petak medijska izvješća u kojima se navodi da je taj koncern sa sjedištem u Klagenfurtu umirovljenom hrvatskom generalu Vladimiru Zagorcu odobrio zajmove ukupne vrijednost 257,5 milijuna eura za projekte vezane uz nekretnine.

Podatak od oko 260 milijuna eura "teških" zajmova koje je Zagorec navodno dobio od Hypo Groupa Alpe Adria za više svojih poslovnih projekata u Hrvatskoj objavio je u najnovijem broju hrvatski tjednik "Globus".

Glasnogovornica Hypoa, Martina Uster u razgovoru za APA-u nije zanijekala da je banka načelno upletena u neke od Zagorčevih projekata.

"No, financiramo samo djelić tih investicijskih svota, a svi su odobreni zajmovi i hipotekarno osigurani", rekla je Uster, istaknuvši da je riječ o "prvoklasnim projektima".

"Ipak, ne može se govoriti o vrijednosti većoj od 257 milijuna eura", naglasila je, ustvrdivši da je ta svota određena potpuno nasumično.
Hypo Group nije komentirao medijske napise po kojima Zagorec navodno namjerava prodati te nekretnine zbog istraga koje je protiv njega pokrenulo hrvatsko pravosuđe.

U banci tvrde da poslovni odnos sa Zagorcem postoji tek od 2003. te da prethodno između njih nije bilo nikakve veze.

Glasnogovornica Hypoa kazala je da je banka od Zagorčevih odvjetnika dobila dozvolu da iznese te informacije što, kako je rekla, s obzirom na institut bankovne tajne, nije nužno.

Ja sam kao student imao priliku 1998 godine u sklopu stud. razmjene raditi 6 mjeseci u klagenfurtu u hyop banci i to u odjelu za kreditiranje klijenata iz hrvatske. dakle, kakvih sam tamo stvari vidio i cuo nebi mogao ni opisati. nije bilo ondasnjeg politicara ili tajkuna koji u tih 6 mjeseci nije hodostastio u st. veit st. (mislim da se tako zvala ulica gdje je bila smjestena banka) kutle, novalic, ne mogu se vise ni sjetiti likova...vecina ih je vec propala ili su u zatvoru, a tek kreditnih dosjeea poznatih hrvata... pa kombinacije s kojima su dolazili..rep. hrvatska mu da jamstvo na par mil. maraka da kupi neku firmu, hypo da kredit bez mrve provjere rizika (boli ih qrac kad znaju da RH mora vratiti) a hrvatska se nadavala tih jamstava u korist hypa ajme. i da se gladimo da veliki dio nikad nije naplatila. Gubec- beg

__________________________________
*Startao završni krug za prodaju Hypo Consultants

Osam zainteresiranih ušlo je u završni krug natjecanja za prodaju dvije konzultantske tvrtke austrijske banke Hypo Group Alpe Adria, od kojih je jedna i zagrebačka Hypo Alpe-Adria Consultants Croatia, izvijestio je bečki gospodarski list Wirtschaftsblatt. Financijski krugovi navode da je za kupovinu HAAB-ovih konzultantskih tvrtki "jako zainteresiran" talijanski poduzetnik Maurizio Zamparini, predsjednik talijanskog nogometnog kluba FC Palermo i nekadašnji vlasnik lanca trgovina Mercatone-Emmezzetta.
Zamparini je već razgranao poslovanje u Hrvatskoj pa ove godine namjerava u Zagrebu otvoriti trgovački centar, a planira izgraditi i još jedan takav objekt i u Rijeci. Uz Zamparinija, za HAAB-ove tvrtke koje posluju s nekretninama zainteresirani su i američki investicijski fondovi, jedan konzorcij hrvatskih poduzetnika i jedna hrvatska banka.
HAAB želi prodati obje tvrtke odjednom a njihova knjigovodstvena vrijednost iznosi 160 milijuna eura. Dvije trećine objekata iz njihova portfelja nalazi se u Hrvatskoj a ukupna tržišna vrijednost njihovih portfelja znatno premašuje njihovu knjigovodstvenu vrijednost, piše Wirtschaftsblatt. Prodaja bi trebala biti zaključena do 23. ožujka a zaključni pregovori do 12. ožujka. HAAB je dosada potvrdio tek da se vode pregovori o prodaji, ne objavljujući detalje.

Image and video hosting by TinyPic

- 19:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #


View My Stats