NEMANJA: SMIRENOUMLJE

subota, 07.04.2007.

MARATOVA SMRT!

VERTEBRATA: UBIO SAM BOGA U NJEMU!

Image and video hosting by TinyPic

PARIZ, TEXAS, 6.travnja, 2007.- Nenaoružan i bezopasan, čuveni kradljivac ostavštine samizdat pisaca* i sljedbenik Bakunjina, anakronist i akustik, brat Vertebrata, priznao je jučer u napadu iznenadne uskršnje potištenosti i najiskrenijeg samobičevanja ubistvo - Marata! Očevidno skrhan grizodušjem i dosadom Vertebrata je ispovijedio dugo čuvanu tajnu Maratove smrti, priloživši kao dokaz jednu Davidovu sliku, dvije Recuencove fotografije, kao i original priznanja.
Policija još uvijek traži Vertebratinu suučesnicu u tom gnusnom činu, Maratovu sluškinju Samsiree.
Herbert Charles Angelo Kuchacevich ze Schluderpacheru aka Chief Inspector Dreyfus izjavio je za "Jesenji list" kako se za Vertebratom traga, dok je Samsiree u dosegu inpektora Kiroa. On ju je već nazvao i pitao skriva li se na tom broju na koji je nazvao, što je Samsiree odlučno zanijekala.

Image and video hosting by TinyPic

TEKST PRIZNANJA
Ponekad se osjećam, ni sam ne znam zašto, nekako zatajeno diskreditiran. Jako čudan osjećaj. Amblem nestvarno savršenog ambisa u uzaludnom postojanju. Kao...kao u utrobi maćehe*. I ta nujnost koja posljedično proizlazi iz neminovnog, rascijepa ovu moju artičoku životnosti u nepreglednu Tatarsku pustinju realnog i to baš danas na ovaj veliki petak. Ne, to ne može biti slučajno. To mora da je ljubav.
vertebrata

Image and video hosting by TinyPic
__________________

*U utrobi maćehe, nedavno ukradena valpurgijska metafora Venedikta Jerofejeva, koji je postavio i ovakvo pitanje:
Ako jedna svinja pretrči dvije vrste za jedan sat, koliko će svinja pretrčati jednu vrstu za dva sata?
Odgovore možete okačiti znate već gdje.
Dolje.

- 09:26 - Komentari (26) - Isprintaj - #


View My Stats